Hoeveel hypotheek

| 0 reacties

Het is steeds maar weer de vraag hoe verstandig je kunt lenen, vooral indien je ziet hoeveel hypotheek je soms wel niet kunt krijgen. Het is dan ook de vraag van hoeveel hypotheek kan ik betalen die veel belangrijker is dat het zoeken naar het maximale hypotheek bedrag.

Veel mensen leggen echt de nadruk op hoeveel hypotheek ze wel niet kunnen krijgen met de toetsing van een maximale hoofdsom op de inkomensnormen. De vraag of ze dan eerst hebben bekeken hoeveel lasten ze aan een hypotheek zouden kunnen betalen zal dan onbeantwoord blijven.

Bij het berekenen hoeveel je maximaal aan hypotheek kunt krijgen is het ook van belang om de rente te vergelijken. Misschien kun je beginnen met te zoeken naar de goedkoopste hypotheek om dan te berekenen hoeveel je zou kunnen lenen. Als je een maximale hypotheek laat uitrekenen zul je ook vernemen hoeveel je daarvoor moet gaan betalen.

Hoeveel je aan hypotheek kunt krijgen indien je een bestaande lening wenst te verhogen zal met name afhangen van de tarieven en acceptatienormen van de bestaande geldverstrekker afhangen. Indien je een aflossingsvrije hypotheek hebt die je tussentijds kunt aflossen kan het vaak voordeliger zijn je lening te gaan oversluiten.

Indien je een hypotheek wenst over te sluiten en je bij jezelf de vraag wenst te stellen van hoeveel hypotheek ik kan krijgen, zul je moeten opletten hoeveel je aan kosten moet gaan betalen. Hoeveel kosten je bij het oversluiten van een hypotheek moet gaan betalen is ook afhankelijk van een eventueel af te sluiten overbruggingskrediet. Een overbruggingshypotheek zal in de regel alleen aan de orde komen bij het aankopen van een woning voordat de bestaande woning is verkocht en is ook weer afhankelijk hoeveel overwaarde je op de bestaande hypotheek hebt.
Ook is het de vraag hoeveel je nog aan hypotheek zou kunnen opnemen als je de afgelopen periode negatieve BKR vermeldingen hebt opgelopen. Omdat je met een BKR vermelding in de regel ook niet in aanmerking kunt komen voor NHG is het moeilijker te berekenen voor hoeveel hypotheek je precies in aanmerking kunt komen.

Hoeveel ik maximaal aan hypotheek kan krijgen

Het is vaak maar al te makkelijk om uit te rekenen hoeveel je maximaal aan een hypotheek zou kunnen krijgen op basis van alleen je inkomen. Bij het zoeken hoeveel hypotheek ik wel niet kan krijgen blijkt dat de geldende hypotheektarieven soms wel heel erg gunstig worden weergegeven. De uitkomst van een maximaal berekende hypotheek blijkt vaak niet overeen te stemmen met hoeveel je werkelijk bij de verstrekkers van hypotheken kunt opnemen.

Ook zul je de vraag dienen te stellen of de uitkomst van het berekenen voor een maximale hypotheek wel binnen jouw budget gaat vallen. Een maximale hypotheek brengt ook een maximale druk op van te betalen lasten en het zal afhankelijk zijn van hoeveel je overige lasten wel niet zijn of je de berekende hypotheek wel kunt blijven betalen.

Door de rente van hypotheken te vergelijken kan het in sommige situaties uiteindelijk lukken om een goedkopere hypotheek af te sluiten. Bij de keuze van een goedkope hypotheek zal moeten blijken hoeveel je minder hoeft te betalen dan bij een hypotheek welke niet als goedkoopste is aangeboden. Vergeet niet de voorwaarden van de goedkoopste hypotheek te vergelijken met die van andere hypotheken, wie weet hoeveel nadelige verschillen hierin kunnen zitten!

De maximale hypotheek kun je berekenen op je volledig salaris maar is ook afhankelijk hoeveel andere financiële verplichtingen je hebt. Onder financiële verplichtingen welke in mindering worden gebracht op de uitkomst van de berekening voor een maximale hypotheek vallen dan de bij het BKR geregistreerde leningen.

Hoeveel je ook aan maximale hypotheek kunt krijgen, ook lasten voor andere zaken dan bij het BKR geregistreerde leningen, maak altijd eerst een verantwoorde begroting voor de gezinsuitgaven. Het is gewoon te betreuren om te zien dat door enkel te kijken naar hoeveel ik dan wel niet aan hypotheek kan krijgen zoveel gezinnen in de financiële problemen zijn gekomen.

Laat een erkend hypotheek adviseur voor jou berekenen hoeveel je verantwoord maximaal aan hypotheek kunt opnemen. Een hypotheek adviseur zal dan ook een begroting voor je kunnen opstellen waaruit blijkt hoeveel je aan bijkomende kosten dient te gaan betalen. Door hier mede rekening mee te houden is dan beter te zien hoeveel er als budget voor je gezin overblijft naast alle lasten van een hypotheek.

Hoeveel hypotheekrente te vergelijken om de goedkoopste hypotheek te berekenen?

Je kunt hypotheken eindeloos blijven vergelijken op de goedkoopste rente om te pogen te achterhalen hoeveel je maximaal aan hypotheek zou kunnen afsluiten. De rente voor een hypotheek is dan een van de, in de ogen van veel mensen, belangrijkste onderdelen om er achter te komen hoeveel je wel niet met een hypotheek kunt lenen.

De maximale hypotheek berekenen staat dan ook los van hoeveel je aan maximale last voor een hypotheek zou willen gaan betalen. De uitkomsten van berekeningen voor maximale hypotheken hebben dan ook niet veel van doen met hoeveel jij echt zou kunnen betalen. Bij het op orde hebben van alle zaken voor het afsluiten van een hypotheek kan het vergelijken naar hoeveel de verschillen in de hypotheekrente wel niet kunnen zijn gunstig uitvallen voor jouw definitieve keuze voor een bepaalde hypotheek. Wat moet je dan allemaal wel niet vergelijken om op de juiste manier erachter te kunnen komen hoeveel ik precies aan hypotheek kan krijgen.

Bijvoorbeeld hoeveel de overwaarde van de woning is bij het aanvragen van een hypotheek. Ook een belangrijke factor is hoeveel je aan eigen geld kunt investeren in een woning bij het afsluiten van een hypotheek. Maar een van de belangrijkste gegevens is hoeveel procent van de executiewaarde van de woning wil je gaan belasten met een hypotheek.Door alle gegevens goed op rij te hebben kan gekeken worden naar hoeveel korting ik kan krijgen als ik een hypotheek afsluit met inbrengen van eigen geld. Doordat ik in eerste instantie heb bekeken hoeveel korting is te krijgen op een hypotheek door het hebben van een overwaarde, kan ik dan de rente vergelijken voor de goedkoopste hypotheek.

Het is makkelijker berekenen als je weet hoeveel hypotheek je precies nodig hebt en je onder de normen van een maximale hypotheek blijft. De hypotheektarieven voor de goedkoopste hypotheken beconcurreren zich in de markt waarbij dan ook nog eens is na te vragen hoeveel andere voordelen je nog kunt binnen halen bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Hoeveel overbruggingskrediet kan naast een hypotheek afgesloten worden?

De vraag van hoeveel overbruggingskrediet kan ik maximaal krijgen als ik een hypotheek voor een nieuwe woning ga afsluiten is moeilijk te beantwoorden. Bij een overbruggingskrediet spelen inmiddels wat meer zaken mee als hoeveel kan ik aan hypotheek op mijn inkomen krijgen. Bij het afsluiten van een overbruggingskrediet moet je ook weten hoeveel overwaarde er op je woning aanwezig is.

Afhankelijk van hoeveel je van je overwaarde wenst te benutten bij afsluiten van een hypotheek op de nieuw aan te schaffen woning is bepalend voor de hoogte van een overbruggingskrediet. Om te beginnen zal er een overwaarde moeten zijn om aan een overbruggingskrediet te kunnen denken.
Bij voldoende overwaarde op de oude woning kun je laten berekenen hoeveel je daarvan mag gebruikenten behoeve van een te sluiten overbruggingskrediet bovenop de hypotheek. In de regel mag tot ongeveer 85 procent van de verkoopwaarde met hypotheek belast worden, zodat je ongeveer kunt berekenen hoeveel je nog in aanvulling op je bestaande hypotheek kunt opnemen.

Bij verkoop van de bestaande woning bepaal je hoeveel van het overbruggingskrediet afgelost gaat worden op de nieuw afgesloten hypotheek. Indien je het overbruggingskrediet niet in zijn geheel p de nieuw afgesloten hypotheek gaat aflossen dan is het verstandig te laten berekenen hoeveel gevolgen dat heeft voor de aftrekbaarheid van de rente bij de belastingen. Een erkend hypotheek adviseur of een belasting consulent kan dan voor je berekenen hoeveel het fiscaal kost om een deel van de hypotheek niet in te lossen. Hoeveel je van een overbruggingskrediet je niet inlost, mits er maar overwaarde op de nieuwe woning overblijft, kun je mede bepalen op de gewenste netto last van de hypotheek.

0 reacties:

Een reactie posten