Hypotheek naast huidige hypotheek

| 0 reacties

Waarom zou je geen tweede hypotheek gaan afsluiten indien je een grote uitgave wenst te gaan doen?Er is geen vastgesteld doel voor het geld van een tweede hypotheek. Kosten aan de eigen woning en consumptieve aankopen kunnen beide gefinancierd worden door dit extra geld. Ook als overbruggingskrediet zou je een tweede hypotheek kunnen afsluiten en de later overblijvende opname ruimte, naar keuze, af te lossen of anders te besteden.
Het kan verstandig zijn om voor jezelf de vraag te stellen van hoeveel hypotheek kan ik krijgen?In geval van een notering bij het BKR wordt door middel van een toets gekeken of deze negatief is of niet. Wanneer je een extra hypotheek gaat afsluiten, maak dan vooraf eerst een vergelijking van de verschillende aanbieders op het gebied van rente.
Door de rente voor tweede hypotheken goed met elkaar te vergelijken is in de resultaten de mogelijke besparing op de maandlasten duidelijk te zien.Welk bedrag je aan hypotheek kunt afsluiten wordt ook bepaald door de lasten van de lening die je met de tweede hypotheek afsluit. Als je dan toch een lening middels een tweede hypotheek gaat afsluiten zul je goed moeten overwegen of je er goed aan doet deze geheel aflossingsvrij te houden.
Een aflossingsvrije tweede hypotheek kun je alleen na een degelijke overweging aangaan. Gebruik je de tweede hypotheek om een consumptieve uitgave te betalen en is deze hypotheek aflossingsvrij, dan is er een kans dat je op het moment dat het product dat je gekocht hebt helemaal is afgeschreven nog steeds rente betaalt. Wanneer aan het rekenen geslagen wordt voor de afsluiting van een hypotheek naast een bestaande hypotheek mag dit niet vergeten worden. Als je de rente voor een tweede hypotheek gaat vergelijken dan doe je er verstandig aan om ook eens te bekijken of je misschien in aanmerking kunt komen voor een WOZ krediet.
Een tweede hypotheek in de vorm van een WOZ krediet zal in de regel niet afgesloten kunnen worden indien er sprake is van een negatieve BKR vermelding.
Financiering van consumptieproducten met een tweede hypotheek
Vaak wordt een persoonlijke lening gebruikt voor de financiering van een auto, boot of ander groot product. Voor een tweede hypotheek wordt meestal niet gekozen als de consumptieve uitgave duurder is. Vaak wordt er bij de duurdere consumptieproducten ook een goedkope lening aangeboden.
Door tarieven voor leningen direct aan de aan te prijzen goederen te koppelen staat men er niet gelijk bij stil dat ook met een tweede hypotheek de aanschaf gerealiseerd zou kunnen worden.Indien je die duurdere goederen met een tweede hypotheek gaat financieren heb je de mogelijkheid om bij een leverancier kortingen te bedingen voor contante betaling.De leverancier heeft ook totaal geen bemoeienis met het afsluiten van een tweede hypotheek, een bemoeienis die een leverancier wel vaak kan hebben bij een af te sluiten lening.
Als je een tweede hypotheek kiest als financiering van consumptieve goederen is de rente van deze lening niet fiscaal aftrekbaar.Waarom een tweede hypotheek het ideale financieringsproduct is voor je geplande uitgaven is moeilijk aan te geven.Zelf moet je zien te achterhalen, eventueel met behulp van een deskundige, of een tweede hypotheek ook voor jouw betaling geschikt is. Je moet zelf beslissen waar je het geld van je tweede hypotheek in steekt en daar heeft een bank niet zoveel mee te maken.
Voor de bank of instantie die je de extra hypotheek verschaft zijn weer andere zaken van belang. Voordat je een tweede hypotheek gaat aanvragen zullen de inkomsten, uitgaven en de waarde van je woning bekend moeten zijn.Omdat je koopwoning het onderpand is voor de tweede hypotheek die je afsluit, is de waarde ervan uiteraard zeer belangrijk.
Je kunt geen extra hypotheek aangaan als je geen koophuis hebt. Afgezien van je koophuis, kun je in bepaalde gevallen ook je woonboot of vakantiewoning als onderpand voor een extra hypotheek gebruiken. Een tweede hypotheek kun je alleen afsluiten op basis van onroerende goederen en dus als lening daarvoor, en dus niet voor een roerend goed, zoals een auto, boot of tourcaravan, hoe hoog de prijs daarvan ook is. De eigen woning zal een overwaarde dienen te hebben, meestal met een taxatierapport aan te tonen, om het vestigen van een tweede hypotheek mogelijk te maken.

0 reacties:

Een reactie posten