(Online) hypotheekofferte

| 0 reacties


Uw hypotheekadviseur zal pas een offerte aanvragen nadat alle mogelijkheden op een rijtje zijn gezet, en u een keuze hebt kunnen maken met betrekking tot de hypotheekvorm en de geldverstrekker.

U kunt de offerte beschouwen als een krediettoezegging van de bank. In de offerte staan wel een aantal voorbehouden, zoals de bewijsstukken die men wil beoordelen met betrekking tot het inkomen en de waarde van de woning.

In de offerte biedt de geldverstrekker u een rentepercentage aan overeenkomstig de rentevaste periode die u hebt aangevraagd. Als de rente na afgifte van de offerte stijgt, zal men u de rente van de offerte moeten aanbieden, maar als de rente daalt, heeft u recht op de lagere rente.

Let echter goed op de geldigheidsduur van de offerte. Een niet-getekende offerte is meestal tien dagen geldig. Nadat u de offerte hebt getekend, is deze drie tot zes maanden geldig, afhankelijk van de geldverstrekker.

De inhoud van de offerte dient aan strenge eisen te voldoen die zijn opgesteld door de overheid.

Voor u is het belangrijk om te weten dat in de offerte moet staan wat u met uw adviseur hebt afgesproken. Is de rente juist, is de rentevaste periode zoals afgesproken, zijn er aanvullende zekerheden gesteld die met u zijn afgesproken, zoals beleggingen en verzekeringen?

Vaak bestaat een hypotheekofferte uit twee delen: een leningdeel tot 75% van de executiewaarde en een leningdeel voor het meerdere. Dit komt omdat de meeste geldverstrekkers een aflossingsvrije hypotheek aanbieden tot 75% van de executiewaarde en voor het meerdere extra zekerheden vragen in de vorm van een levensverzekering of een belegging.

Let ook op de stukken die u moet inleveren. Voordat de bank het geld overmaakt naar de notaris, dienen alle stukken binnen te zijn; soms levert dit vertraging op bij het passeren. Uw hypotheekadviseur dient u hierbij te ondersteunen en het dossier bij te houden.

0 reacties:

Een reactie posten